Levenbach advocaten

Uitgelicht

Levenbach sponsort Nijntje parade

Levenbach sponsort Nijntje parade

18/09/2015

Levenbach sponsort de Nijntje parade in Amsterdam. Voor meer informatie klik hier of bekijk de site www.nijntjeartparade.nl.

Levenbach represents TripartZ on sale Atrato Networks

Levenbach represents TripartZ on sale Atrato Networks

25/09/2013

Levenbach advised TripartZ on the sale of its 100 % stake in TripartZ BV and Stored Data BV. The transaction was completed on 30 August 2013. Upon closing of the acquisition, Atrato Networks becomes a wholly owned subsidiary of Hibernia LtD. For more info please check the press release.

Levenbach advocaten organiseert internationaal arbeidsrechtcongres in Amsterdam

Levenbach advocaten organiseert internationaal arbeidsrechtcongres in Amsterdam

10/07/2013

Op 28 juni 2013 ontvingen wij in het Double Tree Hilton Hotel in Amsterdam arbeidsrechtspecialisten van toonaangevende internationale advocatenkantoren uit heel Europa. De deelnemende kantoren zijn net als wij aangesloten bij LawExchange International, een netwerk van middelgrote kantoren uit het topsegment die cliënten vertegenwoordigen uit commerciële markten wereldwijd. Alle deelnemende kantoren adviseren in hun eigen jurisdictie internationaal opererende bedrijven. Auke de Vries, partner bij Levenbach advocaten, is momenteel voorzitter van deze wereldwijde organisatie. Onder andere Spanje, Italië, Denemarken, Duitsland, Zweden, België, Portugal en Groot Brittannië waren vertegenwoordigd op dit internationale arbeidsrechtcongres.  

Het congres stond in het teken van het uitwisselen van regionale en nationale jurisprudentie en het bespreken van internationale kwesties binnen het arbeidsrecht, die mede van belang zijn voor elkaars wederzijdse internationale clientèle. Deze boeiende dag heeft de bestaande werkverhoudingen tussen de arbeidsrechtspecialisten uit de verschillende jurisdicties verder versterkt. Dit draagt eraan bij dat wij onze cliënten ook op het vlak van grensoverschrijdende arbeidsrechtelijke zaken van een uitstekende dienstverlening kunnen voorzien.

Lees meer over het congres ->


 

Vriendschap tussen Levenbach advocaten en Nudge

Vriendschap tussen Levenbach advocaten en Nudge

14/05/2013

Levenbach advocaten is vriend van Nudge. Maar wat houdt dat in? Nudge is een organisatie die wil bijdragen aan een duurzame samenleving. Dit doen ze door het inzetten van een consumentenplatform, dat inmiddels bestaat uit meer dan 28.000 ‘nudgers’ (ook jij kan nudger worden!). Zo brengen ze consumenten, onderwijs, wetenschap, overheid en het bedrijfsleven samen met als doel om duurzame initiatieven te versnellen. 

Omdat wij als kantoor ook graag een steentje bijdragen en omdat we dit een ontzettend goed initiatief vinden zijn wij vriend van Nudge geworden. Dit betekent dat wij onze juridische kennis inzetten om Nudgers of andere vrienden van Nudge te helpen bij het realiseren van hun duurzame projecten.

Voor meer informatie over Nudge of om zelf lid te worden (nóg beter) neem een kijkje op de website van Nudge

Levenbach advocaten lanceert Arbeidsrecht blog

Levenbach advocaten lanceert Arbeidsrecht blog

20/02/2013

Op www.levenbacharbeidsrecht.nl schrijven onze specialisten van de sectie Arbeidsrecht over hun dagelijkse praktijk en over de laatste ontwikkeling binnen hun rechtsgebied.

Met dit blog willen wij u een platform bieden om op de hoogte te blijven van actualiteiten op het gebied van Arbeidsrecht, u de mogelijkheid geven om te reageren op de besproken onderwerpen en om zelf suggesties te doen voor onderwerpen die volgens u aan bod moeten komen. 

Tevens kunt u binnenkort bij ons terecht voor het laatste nieuws op het gebied van Ondernemingsrecht en Faillissementsrecht via onze Ondernemingsrecht blog, die komende maand wordt gelanceerd.  

Wij zijn erg benieuwd naar uw vragen, opmerkingen, en/of andere aanvullingen en nodigen u van harte uit om te reageren op de blogartikelen!

Toename juridische procedures door wetsvoorstel auteurscontractenrecht?

Toename juridische procedures door wetsvoorstel auteurscontractenrecht?

12/10/2012

Er is veel ophef ontstaan over het Wetsvoorstel Auteurscontractenrecht dat op 19 juni 2012 is neergelegd in de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel heeft als doel om de rechtspositie van auteurs en uitvoerende kunstenaars (‘makers’) te versterken ten opzichte van exploitanten. Met name filmproducten vrezen dat het wetsvoorstel zal leiden tot een toename van juridische procedures als gevolg van teveel open normen en vage omschrijvingen. Hiermee wordt gedoeld op het gebruik van begrippen als ‘billijke vergoeding’ en ‘proportionele billijke vergoedingen’.

Wij zijn van mening dat het wetsvoorstel inderdaad vage en abstracte begrippen bevat, maar dit betekent niet dat het wetsvoorstel niet goed is opgesteld. Het opstellen van een contract is vaak maatwerk, zodat het opnemen van specifieke getallen of percentages onwenselijk is. Bovendien kan dit ook weer leiden tot allerlei juridische conflicten. Een (tijdelijke) toename in juridische procedures kan een noodzakelijk gevolg zijn voor het herstel van een juridische ‘onbalans’ tussen auteur en exploitant. Aangezien veel auteurs ervoor terugdeinzen om naar de rechter te stappen, voorziet het wetsvoorstel ook in een laagdrempelige geschillencommissie, waar ook verenigingen van makers geschillen kunnen voorleggen. Probleem opgelost zou je zeggen. De voornaamste vrees van exploitanten lijkt niet de toename in procedures te zijn, maar vooral een toename in de betalingen aan makers...

Het is een nobele gedachte dat de ‘zwakkere’ contractspartij door een wettelijke regeling wordt beschermd tegen de ‘sterkere’ exploitant. Het blijft echter de vraag of makers in de praktijk volop gebruik zullen maken van de wettelijke regeling, als de balans niet volledig is hersteld.

I Chu Chao

Let op: Kosten deskundigenoordeel bij arbeidsongeschiktheid fors omhoog

Let op: Kosten deskundigenoordeel bij arbeidsongeschiktheid fors omhoog

12/10/2012

Het UWV verhoogt vanaf 1 januari 2013 de kosten voor het deskundigenoordeel UWV fors. Het aanvragen van een dergelijk oordeel kost nu nog 50 euro, ongeacht of het wordt aangevraagd door werknemers of werkgevers, volgend jaar komen de kosten echter op 175 euro voor werknemers en 350 euro voor werkgevers.

Eline Klijn

bron: www.scherpinarbeidsrecht.nl

Twitterspreekuur iedere woensdag van oktober!

Twitterspreekuur iedere woensdag van oktober!

02/10/2012

Make the most of Twitter! Al onze Twitter volgers mogen ons in de hele maand oktober op woensdagen van 09.00 tot 10.00 gratis vragen stellen en wij geven nog antwoord ook! Liefst juridische vragen.... Heb jij een dringende vraag? Volg ons op Twitter en stel je vraag! 

Op zoek naar een stage?

Op zoek naar een stage?

01/10/2012

Wij hebben weer ruimte voor een nieuwe student-stagiair(e)! Ons kantoor specialiseert zich in Ondernemingsrecht, Arbeidsrecht, Faillissementsrecht en Intellectueel Eigendomsrecht. Zit je momenteel in de slotfase van je rechtenstudie, ben je enthousiast en leergierig en ben je op zoek naar een stage voor ongeveer 2 maanden? Of ken je zo iemand? Mail dan naar carriere@levenbach.nl!

Levenbach trotse partner van Plastic Whale

Levenbach trotse partner van Plastic Whale

24/09/2012

Het team van Plastic Whale bundelt hun krachten met als doel het bouwen van een boot met afval plastic. Wij ondersteunen dit goede initiatief. Zo werken we samen aan een schonere wereld. Bekijk http://plasticwhale.org/ en doe ook mee! 

 

 

Levenbach steunt Sukaisa

Levenbach steunt Sukaisa

24/09/2012

Sukaisa zet zich in om de scholing voor kinderen in West-Kenia te verbeteren. Wij zijn groot fan van Sukaisa! Zo is het inmiddels een jaarlijks terugkerend ritueel geworden dat Levenbachers meedoen aan de Damloop om geld op te halen voor Sukaisa, zo ook dit jaar. Ben je benieuwd naar deze stichting? Zie http://www.sukaisa.org/index.php.